Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden

 Nieuwsbrief
#1 - 28 februari 2019
Drukbezochte informatiebijeenkomsten buurtbewoners
Woensdag 30 januari, vrijdag 1 en maandag 4 februari organiseerde HMC een informatiebijeenkomst voor omwonenden van HMC Bronovo, HMC Antoniushove en HMC Westeinde. De avonden waren drukbezocht. Op onze website kunt een terugblik lezen van de avond in HMC Bronovo.
  
HMC belichtte eerst de koers, daarna konden de aanwezigen vragen stellen. Meer informatie over de koers en een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden leest u op onze website. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten via de mail.
Mail ons
Nog meer informatiebijeenkomsten
Naast de informatiebijeenkomsten voor omwonenden die al hebben plaatsgevonden, organiseren we op korte termijn ook soortgelijke sessies voor mensen die iets verder van onze ziekenhuislocaties wonen. Er komen bijeenkomsten aan voor inwoners van Scheveningen en Wassenaar.
 
Heeft u niet kunnen deelnemen aan een informatiebijeenkomst en heeft u wel interesse? Stuur ons dan een mail. Bij voldoende aanvragen volgen extra avonden.
Mail ons
Bezorging uitnodiging informatiebijeenkomsten
Tijdens de informatiebijeenkomsten hebben meerdere aanwezigen aangegeven dat zij de uitnodiging niet of te laat in hun brievenbus hebben ontvangen. Uiteraard hebben we dit gemeld bij bezorgorganisatie Sandd, inclusief de adressen waar het om gaat. Sandd geeft aan dat alles gewoon bezorgd is en herkent zich niet in de klachten.

Naar aanleiding van uw klachten hebben we besloten om in de toekomst met een ander bezorgbedrijf te gaan samenwerken en/of we kiezen voor een andere manier van uitnodigen. Bijvoorbeeld via de mail en/of door tussenkomst van bewonersorganisaties en VvE’s.
Fact check
"Straks moet je bevallen in bouwkeetachtige units op de parkeerplaats"
Op 6 februari werden in het raadsdebat van de Gemeente Den Haag zorgen geuit over de verplaatsing van de geboortezorg van HMC Bronovo naar HMC Westeinde. AD Haagse Courant schetste in haar berichtgeving het beeld dat zwangere vrouwen bij HMC straks in ‘bouwkeetachtige units op de parkeerplaats’ zouden moeten bevallen. Daar is geen sprake van.  
Lees verder
Dialoogtafels: 2 soorten
De komende maanden zijn er dialoogtafels over zorg (Zorgtafels) en over de omgeving (die noemen we Buurttafels).
 
Zorgtafels gaan bijvoorbeeld over:
  • Continuïteit van zorg (acute zorg, specialisten, aanrijtijden bij spoed, specialisten, huisartsenpost, apotheek)
  • De patiënt centraal (bereikbaarheid en toegankelijkheid, service, sfeer)
  • Zorg Dichtbij (Zorg in de wijk, praktijk en thuis: 1,5-lijnszorg en E-health toepassingen).
Buurttafels gaan over bijvoorbeeld:
  • Bereikbaarheid met auto en OV
  • Inrichting openbare ruimte
  • Tijdelijke overlast door (ver)bouw
Bovenstaande onderwerpen zijn veelal aangedragen tijdens de drie informatiebijeenkomsten en via toekomst@haaglandenmc.nl.

Vrijdagavond 8 maart organiseert HMC een Buurttafel voor omwonenden van HMC Westeinde over de tijdelijke parkeervoorziening en het Moeder Kind Centrum. Er zijn ook Zorgtafels in de maak. We informeren u later over de data van deze Zorgtafels. Op onze website vindt u ook meer informatie.
Website Toekomst HMC
Fact check
"Gezondheidscentrum Wassenaar gaat sluiten"
Het gerucht doet de ronde dat het Gezondheidscentrum in Wassenaar gaat sluiten. Dat is NIET WAAR. Het centrum speelt juist een heel belangrijke rol in de nieuwe koers van HMC: Zorg dichtbij waar het kan, in het ziekenhuis waar noodzakelijk.
Kalender
  • Begin maart overlegt HMC met zorgverzekeraars. Beide partijen willen goede, betaalbare en toegankelijke zorg, gericht op het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven. Nu en in de toekomst.
  • Vrijdagavond 8 maart organiseert HMC een Buurttafel voor omwonenden van HMC Westeinde. Tijdens deze avond worden omwonenden geïnformeerd over de tijdelijke parkeervoorziening en het tijdelijke Moeder Kind Centrum.
  • De eerste Zorgtafels zijn in de maak. Wilt u meedenken en heeft u zich nog niet aangemeld? Mail naar toekomst@haaglandenmc.nl.
  • Eind maart is er voor inwoners van Wassenaar een informatiebijeenkomst in Warenar.
 
Colofon
Voor de juiste zorg op de juiste plek ontwikkelen HMC en andere zorgprofessionals, zorgverzekeraars, gemeenten, woningbouwcorporaties en inwoners van Haaglanden nieuwe zorgconcepten. Dichtbij waar het kan, in het ziekenhuis waar noodzakelijk.
 
Heeft u hierover vragen, zorgen, ideeën? Wij houden u op de hoogte via www.haaglandenmc.nl/toekomst, bijeenkomsten, dialoogtafels en deze nieuwsbrief. U kunt ons ook altijd bereiken via toekomst@haaglandenmc.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld via onze site.
Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan uw naam en mailadres naar toekomst@haaglandenmc.nl
Volg ons
t f in you tube
Profiel wijzigen