Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Speciale nieuwsbrief over What matters to you dag  op het informatieplein
 6 juni 2019
Wees welkom

Het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove heeft op 6 juni  voor het tweede jaar opnieuw een speciaal programma voor en door mensen die kanker hebben (gehad). Vorig jaar was een succes, juist doordat je elkaar met allerlei nieuwe inzichten kunt inspireren en helpen.

 
Wie of wat is belangrijk voor jou? Wat maakt jouw dag een goede dag?  Wie of wat inspireert jou? Dit zijn  de belangrijkste vragen waar het op 6 juni om gaat op de 'What matters to you' dag.  

Hoe kan ik meedoen?
We hebben een ochtendprogramma dat in het teken staat van creativiteit en ontspanning. Voor het ochtendprogramma hebben we een maximum aantal personen die we kunnen uitnodigen, dus wacht niet te lang met opgeven.
Voor de late-middag en avond, kun je zelf kiezen waarvoor je je wilt inschrijven. Je mag in een mailtje gewoon aangegeven waar je naar toe wilt gaan en of je wel/niet een soepje/broodje mee eet.

We zien je graag!
Hartelijke groet, Rigtje Smid (coordinator Informatieplein) samen met
Magdalena, Marion, Ria en Coby.


 

   
    
OCHTEND PROGRAMMA

  

09:30 - 10:00 uur
Inloop

Welkom, aandacht voor nieuwe aan ons uitgeleende kunstwerken van o.a. Hilde en Hozan. Elkaar ontmoeten met koffie en thee en wat lekkers
  

  10:00 -11:30 uur
Maak je eigen visueel dagboekje (Art journal) 
Er zijn verschillende redenen om een art journal te starten. Het kan nieuwsgierigheid zijn naar iets nieuws, een nieuwe creatieve uitlaatklep, maar ook gewoon om de dagelijkse herinneringen op een andere manier vast te leggen dan een gewoon dagboek. Gastdocenten Hilde Hoogwaerts en Marion Jansen helpen je op weg met inspirerende voorbeelden. Wij zorgen voor materiaal zodat je een mooie start kunt maken om thuis verder mee te gaan.    

 
12:00 tot  12:30 uur
Wist je dat yoga ook gaat over ademhalen?
Edith Wientjes is Yogadocente en eigenaar van Mijn Yoga studio in Voorburg en zelf ervaringsdeskundige (2 x borstkanker). Ze zal een aantal eenvoudige houdingen combineren met een speciale ademtechnek. Dez combinatie kan zorgen voor minder stress, betere nachtrust en brengt je in het moment van nu (mindfull.
Iedereen kan gewoon in zijn eigen kleding komen

   

 
12:30  13:00 uur
Tijd om wat te eten

Mogelijkheid om met elkaar een soepje met broodje te eten.  (Laat ons in verband met voorbereidingen wel even weten of je hier gebruik van wilt maken)
 
Aanmelden voor het ochtendprogramma
 LATE MIDDAG /AVONDPROGRAMMA
  16:00 tot 17:30 uur
Je leven na kanker, ontdekkings-workshop over wat jou energie kan geven.
Rigtje Smid en Martha Rijkmans (coach en ervaringsdeskundige) laten jou in deze workshop ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn, waar jij energie van krijgt en waar je op ‘leegloopt’. Op die manier leer je hoe je jezelf weer kunt ‘opladen’.

17:30 tot 18:30 uur 
Feiten en fabels over voeding
Tijdens en na de behandeling van kanker zijn er vaak veel vragen over wat je zelf kunt doen om de kansen op herstel te verbeteren of terugkeer te voorkomen. José Breedvelt-Peter gaat, vanuit haar achtergrond als onderzoeker en diëtist, in op belangrijke feiten en fabels over Voeding en kanker, tijdens en na de behandeling en wijst u de weg naar betrouwbare informatie.  Als je wilt, mag je bij het opgeven voor deze informatie sessie,  jouw vragen meesturen.

18:30-19:00 uur
Tijd voor wat lekkers

Verse soep en een gezond broodje 
(wel graag even opgeven van te voren)

19:00 tot 20:00 uur
Hoe reageren mensen op je?
Mirjam Graat, verpleegkundige en (oud) borstkankerpatiente en schrijfster van het boek "mijn kankermarathon"' neemt ons, met enige humor, mee in hoe mensen op je kunnen reageren.  Aannames, stempels en hokjes.., wat zijn ze lachwekkend, herkbaar en soms ook pijnlijk. En wat moet je ermee?  Hoe doe jij dat? 

20:00 tot 21:00 uur
Gezellig napraten
onder genot van verantwoorde drankjes (:
Dank voor je komst!
 
Aanmelden voor het middagprogramma
Volg ons
t f in you tube
Profiel wijzigen