Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief Informatieplein Oncologie
 Juli 2019
Nieuwe activiteiten voor na de zomer
Het is al weer bijna augustus en we willen jullie graag informeren over het aanbod voor de maanden september en oktober.

In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan een paar speciale activiteiten. Een overzicht van al onze activiteiten is altijd te vinden op de website van het Informatieplein Oncologie.
Wil je aan een activiteit deelnemen, stuur dan een email naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl of bel tijdens kantooruren naar 088 979 4005 (maandag t/m donderdag)
Naar de website
Feiten en fabels over voeding bij kanker

Donderdag 5 september
17:30 - 19:00 uur

Tijdens en na de behandeling van kanker zijn er vaak vragen over wat je zelf kunt doen om de kansen op herstel te verbeteren of terugkeer te voorkomen. 
Gastspreker is Suzanne Vonk. Suzanne is diëtist en onderzoeksmedewerker bij het Wereldkankeronderzoekfonds. Het wereldkankeronderzoekfonds beheert tevens de website: www.voedingenkankerinfo.nl

Indolent non Hodgkin: informatiebijeenkomst
Donderdag 19 september
19:30 - 21:30 uur
Van wait and see tot nieuwste ontwikkelingen
Gastsprekers zijn Yascha van den Berg (zie foto), HMC-internist-hematoloog en Marielle de Vreede, HMC-internist hematoloog 
Deze avond wordt georganiseerd door de Hematon patiëntenvereniging. Je
kunt je telefonisch aanmelden bij: Plony Cappendijk (werkzaam bij  de Hematonvereniging), tel 0252: 217520
Kanker in de familie: hoe ga jij daar mee om?
Donderdag 12 september
19:30 - 21:30 uur
Hoe ga je om met angstgevoelens en/of boosheid van je kind?  Wat is de ervaring van anderen? Wat helpt jou? Hoe blijf je met elkaar in contact?
Gastsprekers zijn HMC-psycholoog Mariska Blom en Carola die uit eigen ervaring vertelt.
Kanker en dan, Cursus omgaan met de gevolgen van kanker
Start maandag 16 september
14:00 - 16:00 uur
8 bijeenkomsten om de week 
Kanker is een ziekte die lichamelijke, psychische en sociale gevolgen kan hebben.
In 8 bijeenkomsten gaan twee psychologen in op de verschillende gevolgen van kanker, krijg je adviezen en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.
Aanmelden en meer informatie: klik hier

Ontmoetingsmoment partners van patiënten die niet meer beter worden

Iedere 3e dinsdag van de maand
14:00 - 15:30 uur
20 augustus/17 september/15 oktober 
Wordt jouw partner niet meer beter en vind je het wel eens fijn om andere partners te ontmoeten?
Alweer een jaar bestaat dit groepje. We zien dat mensen veel aan elkaar hebben. De ontmoetingen zijn informeel en ontspannen.
Laat ons weten of je interesse hebt. Kun je niet overdag? Laat het ons weten. Misschien zijn er meer mensen die ook liever 's avonds willen afspreken.

Workshop Look Good Feel Better
Maandag 23 september
10:00 - 12:15 uur 
Praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Tijdens deze workshop adviseert een team van beautyprofessionals je en helpt je bij je uiterlijke verzorging. De workshops worden aangeboden aan vrouwen die onder behandeling zijn van HMC.
"Samen Beslissen" bij borstkanker.
Wat is de beste keuze voor mij?
Dinsdag 1 oktober
17:00 - 19:30 uur
    

Onze speciale gast is Jannie Oskam, auteur van het boek: ''Zo gaan we het doen!''. Jannie heeft borstkanker gehad en gelooft in Samen Beslissen. Op deze late middag/vroege avond zijn ook onze HMC-artsen Rianne Oosterkamp en Marieke Straver aanwezig. Zij vertellen uit hun ervaring waarom ze Samen Beslissen zo belangrijk vinden.
"Lichtjes aan het einde van de tunnel"

Woensdag 9 oktober
16:30 tot circa 18:30 uur

Feestelijke ontvangst n.a.v. 2-jarig bestaan informatieplein Oncologie gevolgd door speciaal gastoptreden van Marc de Hondt, ervaringsdeskundige en theatermaker. 

Marc de Hond’s  voorstellingen “Scherven Brengen Geluk” en “Wie bang is, krijgt ook klappen” trokken volle theaterzalen.  Onze nieuwsbrieflezers krijgen hier de kans om zich als eerste aan te  melden. Aarzel niet te lang want we hebben maar een beperkt aantal zitplaatsen.

Alvast aanmelden
Hoe reageren mensen op je als je kanker hebt?
Donderdag 17 oktober
19:00 - 20:30 uur
Wegens succes op 6 juni, herhalen we deze sessie. Gastspreker is Mirjam Graat, verpleegkundgie en (oud)borstkankerpatiente. Mirjam neemt ons, met enige humor, mee in hoe mensen op je kunnen reageren als je kanker hebt. Aannames, stempels en hokjes, wat zijn ze lachwekkend, herkbaar en soms ook pijnlijk. en wat moet je ermee? Hoe doe jij dat?
Lotgenotencontact Prostaatkankerstichting
Maandag 28 oktober
14:00 - 15:30 uur
 
U bent
 van harte welkom om langs te komen om medepatiënten te ontmoeten die ook prostaatkanker hebben (gehad). Samen kunt u ervaringen uitwisselen: wat betekent het voor mij, wat betekent het voor mijn naasten, hoe ervaart een medepatiënt de behandeling, wat staat mij te wachten?
Oproepje
Ik ben partner van een curatieve borstkankerpatiënt die net gestart is met hormoontherapie. Ik zou het fijn zijn om af en toe andere partners te ontmoeten om met elkaar ervaringen uit te wisselen.
Leeftijdsindicatie: 30-55 jaar

Reactie sturen naar: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl


Volg ons
t f in you tube
Profiel wijzigen