Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief Informatieplein Oncologie
 december 2019
Nieuwe activiteiten en een nieuw initiatief: het buddyhuis
Het is bijna december, einde van het jaar. Onze activiteiten staan daarom ook in het teken van ontspanning. En we hebben een nieuw initiatief. Vanaf januari 2020 willen we gaan starten met het opzetten van een buddyhuis.

Wat is het Buddyhuis
?
In contact zijn met iemand die iets vergelijkbaars meemaakt of mee heeft gemaakt, kan waardevol zijn. We merken dat veel mensen dit willen maar het ook ingewikkeld vinden. Met het buddyhuis willen we allerlei vormen van contact mogelijk maken. 

Hoe werkt het?
Je kunt op het informatieplein aangeven naar welke 'buddy' je op zoek bent. En wat voor jou belangrijk is. Bijvoorbeeld: leeftijd, type behandeling, fase van behandeltraject, werksituatie en type kanker. Maar ook in welke vorm. Misschien spreek je liever met één persoon af. Gewoon even koffiedrinken. Of contact via de telefoon. Natuurlijk blijft het informatieplein de ontmoetingsplek voor iedereen die dat prettig vindt. Een warme neutrale omgeving onder de paraplu van het ziekenhuis. Als buddy ben je vrij in de manier hoe jij het contact wil. 
 
Meer weten?
Ben je geinteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. We schrijven je graag in als buddy. Samen maken we 'het buddyhuis' succesvol. We horen graag van jullie!
Naar de website
Ontdekkingsworkshop Schrijven

Dinsdag 10 december
13.00 - 15.00 uur

Tijdens deze workshop krijg je opdrachten om te ontdekken welke vorm van schrijven het beste bij jou past. Deelnemers over de workshop: Ik kom maar niet tot schrijven omdat ik er ook tegenop zie. Door de opdrachten zie ik nu een bepaalde lichtheid die mij aanmoedigt om echt te gaan schrijven."

 
Workshops moderne kerstkrans maken
Keuze uit:
dinsdag 17 december
10.00 - 12.00 uur
woensdag 18 december
14.00 - 16.00 uur

Wil je een kerstkrans ophangen maar geen traditioneel exemplaar? In deze workshop gaan we werken met een metalen ring. De 'moderne' krans versieren we met verschillende soorten groen en decoratie-materiaal. Coby van het informatieplein helpt je op weg. Ze heeft veel ervaring dus je gaat met een mooie krans de kerstdagen in. Heb je een bloementangetje? Neem deze dan mee.
Deze workshop is mogelijk gemaakt door BAB STAR bloemen- en planten-groothandel uit Rijnsburg 
Kracht en invloed van muziek 
Donderdag 30 januari
17.00 - 19.00 uur

In deze sessie ervaar je de kracht en invloed van muziek. Onze gastsprekers zijn Tineke Vos, psychiater in HMC en Anneke Naaykens, muziektherapeute. Wij zorgen voor soep met een broodje. Als trouwe nieuwsbrieflezer heb jij de kans om je als eerste in te schrijven. Wacht niet te lang met aanmelden!
Nog meer op de agenda

12 december: 14.00 -15.30 uur
Lotgenotencontact georganiseerd door de prostaatkankerstichting
9 januari: 11.00 tot 12.30 uur
Praatgroep jonge (twintigers/dertigers) borstkankerpatiënten, iedere 2e maandag van de maand
29 januari: 16.00 - 18.00 uur
Start eerste bijeenkomst (van vier) voor partners van glioombastoom patiënten
4 februari:
Kickoff nieuwe foto-expositie met als thema: Leven met of na kanker
17 februari: 09.30 -12.00 uur
Workshop Look Good Feel Better
 
Een overzicht van al onze activiteiten is te vinden op de website van het Informatieplein Oncologie.

Wil je aan een activiteit deelnemen? Stuur dan een mail naar: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl of bel tijdens kantooruren naar 088 979 4005 (maandag t/m donderdag)

Profiel wijzigen