Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief Informatieplein Oncologie
 Januari 2020
Informatieplein, ook gewoon een ontmoetingsplek
Vanwege het twee jarig bestaan van het informatieplein zijn we voor het eerst als team gefotografeerd. Daar ben ik trots op, want ik ben heel blij met deze dames. Vanaf links Ria, Magdalena, (ikzelf) Rigtje, Coby en Marion.  

Wist je dat het informatieplein ook zeer geschikt is als ontmoetingsplek of als plek waar je rustig kan rondkijken, neuzen door de boeken of gewoon even kan praten met één van ons. We merken dat steeds meer mensen het plein ook gebruiken om even af te spreken. Zoals afgelopen week. Twee dames kozen ervoor om op het plein met elkaar kennis te maken.  Kortom, je hoeft geen vraag te hebben om langs te komen. Je bent altijd welkom. Maak gebruik van onze mooie ruimte!

In deze nieuwsbrief besteden we natuurlijk ook weer aandacht aan een aantal speciale activiteiten. Een overzicht van al onze activiteiten is altijd te vinden op de website van het Informatieplein Oncologie Wil je aan een activiteit deelnemen, stuur dan een email naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl of bel tijdens kantooruren naar 088 979 4005 (maandag t/m donderdag)
Naar de website
Elkaar ontmoeten en kennismaken met het plein
Donderdag 16 januari
13.00 - 15.00 uur

Deze activiteit staat in het teken van elkaar ontmoeten en we praten je gelijk ook bij over ons aanbod en plannen voor dit jaar. Natuurlijk horen we ook graag van jou of je wensen of ideeën hebt voor een nog mooier aanbod in 2020. We zorgen uiteraard voor wat te drinken en wat lekkers.


anneke.png
Kracht van muziek

Donderdag 30 januari
17.00 tot 19.00 uur

We starten met een persoonlijk verhaal van onze psychiater Tineke Vos over wat muziek voor haar betekent. 

Het tweede deel van deze speciale bijeenkomst is een interactieve workshop waarin we horen en ervaren wat de invloed van muziek is. Dit interactieve deel wordt verzorgd door Anneke Naaijkens-Doek. Anneke is muziektherapeute en geeft regelmatig workshops over de kracht van muziek.  Mogelijkheid om vooraf te starten met een soep/broodje. Wel graag opgeven.

Officiële opening Foto-expositie Veerkracht
Dinsdag 4 februari
12.00 - 13.00 uur

Op wereldkankerdag is er weer een expositie met nieuwe portretten en verhalen van (oud)patiënten. Het thema dit jaar is: Veerkracht. Voor velen van jullie ongetwijfeld herkenbaar. De foto’s en bijbehorende verhalen zijn gemaakt door Jonathan en Tineke. Jonathan is naast fotograaf, Maag-darm-leverarts en Tineke is psychiater en medeoprichter van het informatieplein Oncologie. We hopen dat door deze expositie nog meer mensen de weg naar het informatieplein vinden, net als vorig jaar. Bij de opening zijn de geportretteerden bijna allemaal aanwezig. 

Wil je 4 februari bij de opening zijn? Laat het ons weten. Er is namelijk een maximum aantal bezoekers mogelijk. Vanaf 6 februari kun je tijdens kantooruren zonder afspraak binnenlopen om de expositie te bewonderen. Dit is tot eind mei mogelijk.

Is Mindfulness iets voor mij?
Donderdag 13 februari
Start presentatie: 19.00 tot circa 20.00 uur
Uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Mindfulness stress, piekeren, angst en somberheid vermindert en het gevoel van levenskwaliteit verhoogt. Onze gastspreker is Hende Bauer, expert op het gebied van Mindfulness en tevens directeur/oprichter van het centrum voor Mindfulness in Den Haag.
Mogelijkheid om vooraf een soepje/klein broodje te eten vanaf 18.30 uur. Wel graag vooraf opgeven.
Workshop Look Good Feel Better
Maandag 17 februari
09.30 - 12.15 uur 
Praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Tijdens deze workshop geeft een team van beautyprofessionals persoonlijk advies en helpt je bij je uiterlijke verzorging. De workshops worden aangeboden aan vrouwen die in behandeling zijn van HMC.
Oproep : Kanker en Werk

Het Informatieplein Oncologie heeft in 2020 het onderwerp 'Kanker en Werk' hoog op de agenda staan. Daarom willen we graag van jullie weten aan welke informatie er behoefte is. We zijn op zoek naar de volgende input:
 

  • Ervaringsverhalen: Wat voor ervaring had je bijvoorbeeld met de bedrijfsarts, je werkgever of het UWV. Had je bijvoorbeeld ook last van de late gevolgen van kanker op je werk. Of heb je een andere baan moeten zoeken? We zijn op zoek naar mensen die hun ervaring over dit onderwerp willen delen.
  • Expertise: Zou je als (ex)patiënt je expertise willen inzetten als bijvoorbeeld recruiter, verpleegkundige, HR medewerker? Of heb je andere relevante expertise? Dan zijn we ook op zoek naar jou en bespreken we graag hoe we je expertise kunnen inzetten. 

Als je geïnteresseerd bent, horen we graag uiterlijk 20 januari van je. Stuur daarvoor een mail naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl

We hebben ook een enquete gemaakt om jullie wensen te inventariseren. Zou je die voor ons willen invullen. Het invullen is geheel anoniem en kost 2 minuten.  Graag invullen voor 1 februari.
Naar de enquete

Alvast hartelijke dank!

Volg ons
t f in you tube
Profiel wijzigen