Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Informatieplein Oncologie
Maart 2020


Voortaan iedere maandag (m.u.v. de feestdagen)
10.30 tot 11.30 uur
Koffie/thee ontmoetingsmoment op het plein. Centraal staat elkaar ontmoeten. We praten je graag bij , horen graag jouw wensen en praten graag met je over wat we voor jou of met jou voor medepatienten nog meer kunnen betekenen.

Altijd maandelijks:
workshop schrijven (25 maart) en art journal (12 maart).
Beide van 13.00 tot 15.00 uur

Handig om te weten:
In deze nieuwsbrief van maart besteden we aandacht aan een aantal speciale activiteiten. Al onze activiteiten vind je op onze website van het Informatieplein Oncologie. Regelmatig komen er nieuwe interessante sessies bij dus hou de website in de gaten.

Wil je aan een activiteit deelnemen, stuur dan een email naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
 of bel tijdens kantooruren naar 088 979 4005 (maandag t/m donderdag)
 

kokstegenkanker
Voeding en (darm) kanker 
& Chemotherapie  en smaakbeleving

Donderdag 19 maart
17.30 - 19.30 uur 

Deze keer een bijzondere informatiebijeenkomst waar we aandacht besteden aan twee belangrijke onderwerpen. Tijdens het eerste onderwerp zal José Breedveld-Peters, vanuit haar achtergrond als diëtist en onderzoeker, ingaan op wat bekend is over voeding tijdens en na afloop van de behandeling van (darm)kanker. Ook worden vragen met het publiek besproken over veel voorkomende klachten en over feiten en fabels. Heb je zelf vragen over voeding en kanker? Het tweede deel wordt verzorgd door Francois Vane en Niels Gerz van 'koks tegen kanker'. Ze zullen ingaan op hoe smaak werkt bij mensen en wat kun je doen om oude vertrouwde smaken terug te krijgen.
 
Natuurlijk, als er een kok aanwezig is moet er ook wat te proeven zijn. Francois en Niels gaan dan ook zorgen voor een kleine versnapering met verassende smaakjes.

Wacht niet te lang met aanmelden, het beloofd druk te worden. Iedereen is welkom!
Loop je met ons mee?


13 juni in Park Vreugd en Rust te Voorburg

Wat is Samenloop voor Hoop?

SamenLoop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die met kanker te maken heeft gekregen. Gedurende een 24 uur durende wandelestafette staan we samen stil bij kanker én vieren we het leven.

Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. 

De teamleden verzamelen vooraf op verschillende manieren geld in. Als je mee wilt doen, informeren we je daar graag over.

Team informatieplein: " NAAM IN DE MAAK"
Deze keer willen we heel graag samenlopen met medewerkers, (oud)patiënten en familie en vrienden. De naam van ons team is nog in de maak. Onze insteek is nog meer te kunnen doen voor mensen met kanker als het gaat om werk, door het aanbod hierover op het informatieplein te vergroten. Mooi zou zijn dat de naam van onze groep daar al aandacht voor vraagt.

Wil je meedoen met ons team of wil je zelfs wel meehelpen organiseren, stuur dan een email naar Rigtje Smid: r.smid@haaglandenmc.nl 
Agenda Informatieplein Oncologie
12 maart  - art journal maken: 13.00 tot 15.00
16 maart - ontmoetingsgroep jonge borstkankerpatientes : 11.00 tot 13.00
25 maart - workshop schrijven: 13.00 tot 15.00
26 maart - Een baan vinden na kanker: 13.00 tot 15.00
16 april - informatiebijeenkomst over nieuwste ontwikkelingen op gebied van uitgezaaide borstkanker. Meer info volgt. Alvast opgeven is mogelijk.

Begin januari hebben we een oproep geplaatst om de enquête 'kanker en werk' in te vullen.  Tegelijkertijd zijn er ook al met een aantal mensen gesprekken gevoerd over hun re-integratie. Iedereen die heeft ingevuld of heeft meegewerkt aan de gesprekken: hartelijk dank daar voor!.
We zijn in gesprek met experts om hun kennis met ons te delen en zullen we een aantal van jullie benaderen om als “ervaringsdeskundige” ervaringen te delen.  Om dit goed van de grond te krijgen, hebben we ook een financiële bijdrage gevraagd als lokaal project bij de WKF. Als je dus meeloopt met ons team bij de Samenloop voor Hoop Haaglanden, draag je misschien ook bij aan een mooi jaarprogramma over werk ingevuld door diverse experts.

Hieronder zie je wat er uit onze enquete is gekomen aan wensen:De eerste 2 sessies staan alvast gepland.

Donderdag 26 maart:17.30 tot 19.30 uur
Onderwerp: Een baan vinden na kanker. Deze sessie is specifiek bedoeld voor mensen die al een ruime tijd uit het arbeidsproces zijn en momenteel geen baan hebben, maar wel heel graag weer aan de slag willen. Deze sessie is een samenwerkingsverband met de gemeente Leidschendam/Voorburg.


Donderdag 14 mei: 17.30 tot 19.30 uur

Onderwerp: Energiebeperking en werk: Deze sessie is voor mensen die aan het re-integreren zijn of binnenkort gaan re-integreren en die te maken hebben met energiebeperking/vermoeidheid.
 
Ben je geinteresseerd om 1 van deze sessies bij te wonen of wil je graag als ervaringsdeskundige je verhaal delen met andere mensen? Meld je dan aan via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
Volg ons
t f in you tube
Profiel wijzigen