Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Informatieplein Oncologie
 juni 2020
Even een berichtje van ons
Inmiddels zijn we al weer enkele maanden verder en is het helaas nog niet mogelijk  om spontaan het plein te bezoeken. We missen het contact met jullie en de spontane bezoekjes. Natuurlijk kunnen jullie ons altijd bellen (maandag t/m donderdag) of een berichtje sturen met een verzoekje om even te bellen. Ook is het mogelijk om een kennismakingsafspraak in te plannen waarbij we kijken wat we voor jou kunnen betekenen. 
Inmiddels hebben we ook ons eerste webinar achter de rug samen met Marit van Huid en Vitaal voor (oud) borstkankerpatienten over fysieke klachten na de operatie/chemo en wat je er eventueel zelf thuis aan kan doen. Mocht je interesse hebben in de zelfhulpfilmpjes, laat het me weten dan stuur ik je ze toe.
Sinds een aantal maanden zijn we voortaan ook actief op Facebook, te bereiken via deze link: https://www.facebook.com/informatiepleinoncologie
Ook zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger op het plein want Magdalena gaat ons helaas na lange tijd verlaten.  We zoeken iemand die op de dinsdag of woensdag een aantal uurtjes beschikbaar is. 
Heb je interesse ben dan met Rigtje op 088 979 4005 voor het maken van een kennismakingsafspraak.

Hartelijke groet van Rigtje, Marion, Ria en Coby

Online workshops 
Look Good Feel Better
Nu de workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker in ons ziekenhuis helaas niet kunnen plaatsvinden, biedt Look Good Feel Better een mooi alternatief: de online workshops.
Zo kun je vanuit huis een workshop huidverzorging, make-up en/of haarwerken volgen. Van ervaren beauty professionals krijg je nuttige tips en informatie over uiterlijke verzorging bij kanker. Voor aanmelden en informatie kun je terecht op
www.lookgoodfeelbetter.nl/workshops/online-workshops
Iedere donderdag om 11 uur:
Art journal online met Marion
Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en even je zinnen te verzetten? De komende tijd delen we onze ideeën, tips en creaties online met elkaar.
Art journal is het maken van een persoonlijk logboekje dat je vult met beelden (tekeningen/plaatjes).
Of je nu al gestart bent of voor het eerst wilt komen, je kunt gewoon instromen. We laten nieuwe deelnemers zien wat de mogelijkheden zijn en helpen je een begin te maken.
Heb je nog een beetje koud water vrees om deel te nemen, laat het ons weten, dan helpen we je voor die tijd even op weg. Het is echt voor iedereen mogelijk en niet moeilijk.
Meer informatie via:
https://www.haaglandenmc.nl/agenda/aan-de-slag-met-het-maken-van-een-art-journal-online
Werk en energiebeperking na kanker
Kanker op het werk een normaal gespreksonderwerp laten zijn is de missie van onze gastspreker Judith.
Judith kijkt graag naar wat er in situaties rondom werk & kanker wél kan.  Hoe bewaak jij je grenzen? Hoe blijf je in gesprek? Dat zijn de onderwerpen die we 30 juni aanstaande bespreken. Meer weten? Ga naar :
https://www.haaglandenmc.nl/agenda/online-webinar-energiebeperking-en-werk-na-kanker
Tips en interessante artikelen
Podcastseries over smaakveranderingen bij kanker - https://tasteofrecovery.podcastservice.nl/

Speciale uitgave van KWF Kankerbestrijding over Kanker en Corona
- https://issuu.com/everyone-kriskras/docs/kwf_kanker_en_corona

Welke vragen over leven en dood wil je nog bespreken?
- https://nfk.nl/blog/welke-vragen-over-leven-en-dood-wil-jij-nog-bespreken-met-jezelf-je-naasten-en-je-zorgverleners
Op zoek naar hulp en ondersteuning :
raadpleeg de 
de verwijsgidskanker

 https://www.verwijsgidskanker.nl/
Volg ons
f
Profiel wijzigen