Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief Informatieplein Oncologie
augustus 2020
Lekker koel op het plein
Het wordt weer wat minder warm en velen onder ons zijn daar best blij mee.  In het ziekenhuis is het  om even een plekje te vinden om te zitten vanwege de maatregelen die we hebben genomen om corona buiten de deur te houden. 
Goed om te weten dat het informatieplein wel open is en dat je er altijd even plaats kunt nemen als je bijvoorbeeld moet wachten of als je begeleider even moet wachten. Helaas mag je nog niet zelf drinken pakken maar wij kunnen dat wel voor je doen. Vraag het gewoon! geen probleem (:)
Ook de komende tijd is het mogelijk om contact met ons op te nemen, door een mailtje te sturen of te bellen met 088 979 4005. 

Naar de website


Help je mee het plein meer bekendheid te geven?

We willen in september een kort filmpje over het informatieplein maken om de stap naar het plein laagdrempeliger te maken. In het filmpje zijn zorgverleners en  (oud)patiënten kort aan het woord.
Het zou leuk zijn als we wat zinnen voorbij kunnen laten komen over wat je tegen anderen zou willen zeggen over het Plein. Dit kan gaan over een ontmoeting, gesprek, bijeenkomst, alles mag!

Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar een man die uiteraard bekend is met ons en in het filmpje ook iets zou willen zeggen. 


We hopen op veel reacties. 
Alvast bedankt namens Rigtje, Marion, Ria, Coby en Ardi. 
Je kunt ze sturen naar: r.smid@haaglandenmc.nl

Webinar terugkijken over energiebeperking en werk
 Ik geef toe, je moet er wel even voor gaan zitten want dit webinar duurt een uur maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in delen bekijken. Zeer waardevol en inspirerend, hier kunnen we wat mee, zo maar wat reacties van mensen die hebben deelgenomen aan het Webinar “Energiebeperking na kanker”.  Om terug te kijken, klik op onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=O3gjYh93zYo&t=5s
N
atuurlijk horen we ook graag wat je ervan vond.
De UNTIRE APP

 Untire app is een zelfmanagement programma gericht op (ex-)kankerpatiënten. De app helpt je om te gaan met vermoeidheid en het doorbreken van de vicieuze cirkel. Ook zijn er tips, oefeningen en video’s met uitleg. Dit geeft je handvatten om met je energieniveau om te gaan. Je kan zelf kiezen waaraan je wilt werken en dit in je eigen tempo doen. Wil je deze app gebruiken dan heb je een toegangscode nodig. We hebben we gelukkig een flink aantal codes gekregen. Stuur ons een emailtje en we sturen je de toegangscode toe. Uiteraard alleen bedoeld voor (oud) patienten.

 
Wat is kunstherapie eigenlijk?

Woensdag 30 september 
19:00 tot 20:00 uur 
In een webinar georganiseerd door het informatieplein Oncologie, neemt Yvonne Peschier ons mee in haar werk als vaktherapeut/ beeldend therapeut. Yvonne werkt o.a. als kunstzinnig therapeut in het Erasmus MC Kanker Instituut.  
Inschrijven en meer info via:
https://www.haaglandenmc.nl/agenda/online-is-kunsttherapie-iets-voor-mij
 
Online creatief uurtje

Iedere donderdagochtend om 11 uur

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en even je zinnen te verzetten? De komende tijd delen we onze ideeen, tips en creaties online met elkaar.
Art journal is het maken van een persoonlijk logboekje dat je vult met beelden (tekeningen/plaatjes).
Aanmelden via: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
Volg  je ons op Facebook?
Hier posten we dagelijks tips en informatie
https://www.facebook.com/informatiepleinoncologie/
f
Profiel wijzigen