Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Een beetje hoop
#10 - januari 2021
Een mooie regenboog op het strand in Scheveningen
Deze foto maakte ik daar afgelopen week. Mijn tante, al een tijdje aan huis gekluisterd reageerde als volgt: "Laten we hopen dat de regenboog geluk brengt in de vorm van een Covid19 vrij leven voor alle mensen!"  Dat vond ik een mooie  gedachte die nu gelukkig dankzij het vaccin ook weer dichterbij komt als realiteit.

Wandelen en buiten zijn, het doet een mens goed. Kent u de app Ommetje al? Deze is gratis en stimuleert veel mensen om dagelijks een ommetje te maken. Meer hierover vindt u via: https://www.hersenstichting.nl/ommetje/ 
Ondertussen zitten we hier niet stil en zijn we druk met het voorbereiden van interessante bijeenkomsten (al dan niet online).  Mocht je regelmatig naar het ziekenhuis komen, dan is het goed om te weten dat het informatieplein Oncologie niet dicht is en dat het dus altijd mogelijk is om even plaats te nemen tussen bijvoorbeeld afspraken door. 

vriendelijke groet, Rigtje Smid namens het team Informatieplein Oncologie: Ardi, Coby, Ria en Marion.

Meer bewegen, wat is mogelijk?
Wil je meer bewegen en wil je graag weten wat er voor jou mogelijk is?  We helpen je op weg een goede start te maken, uiteraard zodra het weer kan. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen. Handigste is je aan te melden voor een belafspraak via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
Leven met gynaecologische kanker
Hoe doen Amanta en Linda dat? (online)
19 januari: 16:30 tot 17:30
Amanta en Linda zijn allebei actief voor de patiëntenvereniging Olijf. Op 19 januari kun je ze online ontmoeten, hun verhaal horen, ervaringen en tips uitwisselen.  Tegelijkertijd horen we graag waar jij behoefte aan hebt.  Deze sessie is voor vrouwen die onder deze doelgroep vallen.

Lees meer
Een visueel dagboek maken, iets voor jou? (online)
"In 2019 bij Marion gestart met een art journal, nu is mijn boekje vol gevoel, liefde, herinneringen, wensen en wat je maar wilt, een van mijn dierbaarste bezitttingen" aldus Wanda.  
Lees meer
Oproepje: 'doorlevers gezocht'
 ''Na het lezen van het boek ‘doorlevers’ van Danielle Hermans en Barbara Slagman wist ik het: ik ben een doorlever.
 Na mijn diagnose uitgezaaide kanker in 2015 en tijdens de nodige behandelingen was er ruim aandacht van familie, vrienden, collega’s en kennissen. Ook heb ik dingen geregeld en me ingesteld op een niet meer al te lang leven. En nu, mijn ziekte houdt zich stil, de buitenste schil valt weg het lijkt of alles gewoon is en ik geluk heb. Maar het voelt als een vrije val. Hoelang nog, wanneer valt wel het doek?
Ik denk dat ik daar niet alleen in sta en zoek andere doorlevers omdat ik denk dat we elkaar kunnen steunen'.
Deze oproep kwam binnen via de email.
Heb je interesse? Stuur een email naar Rigtje Smid: r.smid@haaglandenmc.nl
Angst (online)
Gastspreker: psycholoog Mariska Blom
4 februari : : 16:00 tot 17:00 uur

Speciaal op wereldkankerdag organiseren we een online sessie over angst.
Dit komt veel voor, in verschillende vormen. Je zou kunnen stellen dat het heel normaal is om in deze situatie angstig te zijn.
Maar als je er slecht van slaapt, veel piekert en het je belemmert in je dagelijks functioneren, is het goed om er wat aan te doen. Wat kun je dan doen?
Tijdens deze online bijeenkomst vertelt psycholoog Mariska Blom hierover en is er uiteraard ruimte om vragen te stellen.
Lees meer
Volg ons
f you tube
Profiel wijzigen