Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief oktober 2020
#10 - oktober 2020

Scheveningen 12 oktober 2020: foto Rigtje Smid
Het informatieplein  in tijden van corona
Het zijn gekke tijden en de weer toenemende aanwezigheid van Corona brengt voor veel mensen extra onzekerheid en spanning met zich mee. Kan ik nu wel of niet veilig bij iemand op bezoek gaan of is het beter om buiten af te spreken?  Maar ja, het weer wordt nu toch echt wel wat frisser. Allemaal zoeken we naar manieren om met elkaar verbonden te blijven en dat dat proberen wij natuurlijk ook met jullie! 
Eén van die manieren is dat we meer online gaan aanbieden door bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst online aan te bieden of zorgen we ervoor dat mensen elkaar online kunnen blijven ontmoeten.
Is nu alles online geworden hoor ik je denken? Nee natuurlijk niet.
Je kunt  altijd met ons persoonlijk afspreken maar voor nu vragen we je even om te bellen (0889794995).  We zorgen dat dit op een veilige verantwoorde manier kan.  Een email sturen mag natuurlijk ook via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
En als je toch naar het ziekenhuis moet komen, dan  mag je gerust even naar het plein toe.  Bijvoorbeeld handig om even te wachten tussen afspraken door. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw naasten. Er is ruimte genoeg om voldoende afstand van elkaar te houden.
Laat ons vooral weten hoe het nu met je gaat.  Even met één van ons praten kan dus altijd.  Als we weten wanneer je toch al in het ziekenhuis bent, zorgen we ervoor dat het te combineren valt met je andere afspraken. Ook kun je je aanmelden om af en toe met één van onze vrijwilligers te bellen. Ze begrijpen je en soms is het gewoon gemakkelijker met iemand te praten die niet zo dichtbij je staat.
Warme groet van Rigtje Smid, coordinator Informatieplein Oncologie namens het team
Coby, Ardi, Marion en Ria.

Open koffie online met  Marion  Rigtje en Ardi

Iedere eerste en derde maandag van de maand bespreken we een ander gespreksonderwerp met elkaar maar natuurlijk maken we ook tijd om informeel met elkaar kennis te maken.
Gespreksonderwerpen:
  • 19 oktober:Wat geeft en wat kost energie? en hoe ga jij hiermee om?
  • 2 november: Betere zorg, begint met een goed gesprek. Wat denk jij?
  • 16 november: Zet niemand langs de zijlijn als je kanker hebt. Hoe denk jij hierover?
  • 30 november: late gevolgen, mag ik daar nog wel over praten?

Heb jij een onderwerp die je graag voorbij ziet komen? Laat het ons weten.

Online maar hoe dan?
Nog nooit online geweest met andere mensen enn wil je liever eerst even oefenen? Dat kan ook! We doen dit regelmatig. Laat het ons weten.

Aanmelden kan via: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl 
Mocht je dat teveel gedoe vinden, dan mag je ons ook altijd bellen op 0889794005
Wat is kunsttherapie en waar vind ik een vaktherapeut?
 
Deze vraag was afgelopen week het onderwerp in een  interessant webinar waar Yvonne Pesschier, vaktherapeute,de gastspreker was. Een aantal redenen om er gebruik van te maken is  dat het je helpt bij het verwerken van emoties maar ook troost en steun kan bieden  en nieuwe kracht. Op de website van de www.verwijsgidskanker.nl
vind je vaktherapeuten met een oncologie specialisatie.

Meer info vind je op:www.kunstzinnigetherapie.nl  of www.vaktherapie.nl
Oproepjes


(1)  
Augustus 2018 werd mijn de diagnose medegedeeld dat ik uitgezaaide borstkanker had. Een flinke dreun. Nu een jaar verder en ik zou het fijn vinden vrouwen te ontmoeten die een zelfde diagnose hebben gekregen en met hen te praten over hun ervaringen.
Vind je het fijn om deze zaken gezamenlijk te spreken, misschien kunnen we elkaar ontmoeten via on line sessie.
Warme groet,
Brigitte

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(2) Heb je net als ik tongkanker gehad, graag kom ik met je in contact.  Het is fijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft ondergaan als ik. Ik ben in februari geopeereerd en heb nu geen behandelingen meer. Ik kom alleen voor controle uiteraard. Nu ben ik ben online niet zo actief maar elkaar bellen zou ik wel fijn vinden. Ik woon in Den Haag. 
groetjes van E.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(3) Zou je ook graag een maatje/buddy willen waar je af en toe mee af kan spreken?
Het team van het informatieplein doet haar best om dit mogelijk te maken. Laat ons weten waar je wensen liggen en we gaan voor je aan de slag.

Wil je reageren op 1 van de oproepjes: bel 088 979 4005 of stuur een email naar: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl

Webinar over : Hoe verder na borstkanker? 


Als je de diagnose borstkanker krijgt, beland je van het ene moment op het andere in een sneltrein. Na je laatste behandeling staat die trein abrupt stil. Voor anderen ben je ‘beter’ en gaat het leven weer ‘gewoon’ door.Maar voor jou is niets minder waar dan dat.

Hoe kom je van óverleven naar leven?
In dit webinar geeft Martha Rijkmans je een aantal belangrijke inzichten en tips. Als coach begeleidt Martha vrouwen die (bijna) klaar zijn met hun behandelingen voor borstkanker. In 2016 en 2018 had zij zelf borstkanker.

Aanmelden 
Stuur een email naar  infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
of bel: 088 979 4005.  Je krijgt na aanmelding, een paar dagen van te voren een email met een link toegestuurd om deel te nemen aan dit online webinar.
Kennismaken met  ons?


Je hoeft helemaal geen vraag te hebben om contact met ons op te nemen. Vaak komt er gedurende een gesprek al van alles naar voren waar je misschien wat aan hebt.
Stuur ons een email voor een kennismakingsafspraak. Dit mag wanneer en hoe jij het wilt.


Tip van de maand:
Smaakverandering komt bij heel veel mensen met kanker voor. Wat gebeurt er en wat kun je er aan doen?
Ga naar:
https://www.voedingenkankerinfo.nl/smaak/


fhttps://www.facebook.com/informatiepleinoncologie 

W
e delen hier dagelijks tips en handige informatie.
Profiel wijzigen
 
...