Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief Informatieplein Oncologie september/oktober
#10 - 14/09/2021
Meer activiteiten zowel online als op het plein!
En dat voelt goed (:
Naast het aanbieden van bijeenkomsten, webinars, matchen we ook steeds vaker mensen met elkaar. Door de kennismakingsafspraken gaat dat veel sneller en zijn we blij dat we jullie met elkaar kunnen verbinden. Uiteraard kun je sowieso op maandag t/m donderdag altijd binnen komen om even te wachten tussen afspraken door, een kopje koffie te drinken of om even in onze boekenkast te neuzen. En doe vooral een beroep op ons als je wilt starten met bewegen maar niet goed weet hoe je dit gaat aanpakken.
Mocht je nog nooit een persoonlijk kennismakingsgesprek hebben gehad ,aarzel dan niet en stuur ons een mailtje met jouw telefoonnummer. We bellen je dan voor het maken van een afspraak.  Klik hier als je een kennismakingsgesprek wilt.
Hartelijke groet, Rigtje namens het team Informatieplein.
Wandel je mee?

Iedere woensdag om 11 uur
Start: informatieplein Oncologie

Voor iedereen die voorzichtig een start wil maken om (weer) te gaan wandelen en het leuk vindt om anderen te ontmoeten en/of op zoek is naar mogelijkheden om meer te gaan bewegen.  We vertellen je wat mogelijk is bij jou in de buurt.
  “Heel gezellig (en nuttig) weer gewandeld met Willemijn”’ aldus een deelneemster.

  Aanmelden via: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl


Hoe behandel je zelf als een vriend ?
(online sessie)
Woensdag 6 oktober: 19:00 tot 20:15
(wacht niet te lang met aanmelden)

Als het leven tegen zit, omdat we te maken krijgen met ziekte, verlies, verdriet en teleurstellingen, dan hebben we steun, troost en begrip nodig. Van anderen, en ook van onszelf. Voor veel mensen is dit lastig. Juist als je dit het hardst nodig hebben, kunnen we onszelf vaak niet goed opvangen.
In deze workshop leer je jezelf te behandelen als een vriend. Dit vergt soms wel een wat langere training, maar in deze les leer je de basisprincipes. We doen enkele korte oefeningen, en je krijgt iets meer uitleg.

Over de docent:
 Hende Bauer is o.a. zelfcompassietrainer, mindfulnesstrainer, en oprichter van het Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie. Kijk op de site centrummindfulness.nl of hendebauer.nl

Aanmelden, stuur een email naar  infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
High tea ontmoeting
borstkanker vrouwen ism team Look Good Feel Better

woensdag 6 oktober
Groepje 1: 12:00 tot 14:00 (vol)
Groepje 2: 13:00 tot 15:00 uur (nog enkele plekken vrij)

Isha
" Sinds afgelopen februari heb ik voor de tweede keer borstkanker (zonder metastases). Ik wil graag andere mensen leren kennen die ook deze moeilijke tijden doormaken. Samen met Marion vrijwilliger van het informatieplein, bereiden we een high tea voor en maken we het gezellig. Voel je vrij om te komen dan kunnen we er een gezellige middag van maken en over alles een beetje praten. Ik zal er zijn, jij ook?
 Daarna krijgen we aansluitend  (een workshop/demo aangeboden  met de mogelijkheid voor persoonlijk advies van de stichting Look Good Feel Better (www.lookgoodfeelbetter.nl).  

Aanmelden via: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl


In oktober is het borstkankermaand en organiseren we extra activiteiten voor deze groep. Klik op de link voor meer info

High tea ontmoetings-verwenmoment (oud) borstkankerpatiënten

woensdag 6 oktober 2021 tussen 12.00 - 15.00 uur
Lees de uitnodiging van Isha en Marion bovenin deze nieuwsbrief.

10 wegwijzers voor het leven na borstkanker (op het plein)
woensdag 27 oktober 2021: 19.00 - 20.30 uur
Hoe kom je van óverleven naar leven?
Tijdens deze sessie op het informatieplein geeft Martha Rijkmans je een aantal belangrijke inzichten en tips. Want het échte herstel begint  vaak pas na je behandelingen. 

Wat als je vrouw borstkanker heeft? 
donderdag 28 oktober 2021:  19.00 - 20.30 uur 

Ook voor partners (man of vrouw) is het een ongekende en intensieve tijd.
Hoe ga je daar als partner mee om? HMC psycholoog Andre van Houwelingen is deze keer gastheer en ontvangt auteur en ervaringsdeskundige Jaap Luikenaar die hierover een boek heeft geschreven genaamd:'Man op mammapoli'. Dit boek lenen we ook uit op het Informatieplein Oncologie. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen organiseren we dit online of op het plein.

OPROEPJES
Jonge vrouwen borstkanker, kom je ook?
Voortaan 1 x per maand ontmoet een groepje jonge borstkankervrouwen zich op de volgende data: dinsdag 19 oktober, donderdag 18 november en dinsdag 14 december. Tijdstip:14:30 tot 16:00 uur. Wil je aanhaken? stuur ons een mailtje.

Volg ons
f you tube
Profiel wijzigen