‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief Informatieplein Oncologie maart 
03- 2022

Donderdag 31 maart: 16:00 uur tot 17:15
Voeding en kanker - Wat kun je zelf doen?
Nog enkele plekken vrij, zeker de moeite waard!

Gastspreker Dr. José Breedveld-Peters,
diëtist en onderzoeker bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Donderdag 31 maart: 16:00 tot 17:15 op het informatieplein Oncologie

Wat kun je zelf doen om de behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan en de kans op herstel te bevorderen?
Tijdens deze live bijeenkomst op het Informatieplein Oncologie gaat José Breedveld-Peters in op wat bekend is over voeding tijdens en na afloop van de behandeling van kanker.
Aanmelden via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl of bel 0889794005
Jezelf als beste vriend behandelen, hoe doe je dat als?
Aanrader!
Gastspreker is Hende Bauer 
 19 april van 15:30 tot 17:00 uur
, op het informatieplein Oncologie

Als het leven tegen zit, omdat we te maken krijgen met ziekte, verlies, verdriet en teleurstellingen, dan hebben we steun, troost en begrip nodig. Van anderen, en ook van onszelf. Voor veel mensen is dit lastig. Juist als je dit het hardst nodig hebben, kunnen we ons niet altijd goed opvangen. In deze mini workshop leer je jezelf te behandelen als een vriend. Dit vergt soms wel een wat langere training, maar in deze les leer je de basisprincipes. We doen enkele korte oefeningen, en je krijgt iets meer uitleg.
Aanmelden via: 
infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl of bel 088 979 4005
Open atelier op het informatieplein:
voortaan om de week op woensdag
Eerstvolgende keren 30 maart en 13 april van 10:30 tot 12:00 uur.
Marion is onze vrijwilligster die je hartelijk zal ontvangen en op weg helpt. Je mag gerust ook zelf iets meenemen waar je mee aan de slag wilt. 
Het fijne van creatief bezig zijn, is dat de aandacht helemaal gericht wordt op het beeldend bezig zijn en even niets anders. Wij bieden de materialen en vaardigheden aan. Onder begeleiding maak je iets leuks, maar er is ook ruimte voor eigen creativiteit.  Liefst vragen we je aan te melden via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl maar je mag ook altijd op de dag zelf nog langskomen.

Informatieplein op Facebook en onze website :
Je vindt ons ook op Facebook via: https://www.facebook.com/informatiepleinoncologie en natuurlijk vind je ook op onze website www.informatiepleinoncologie.nl. al onze activiteiten die we organiseren. Wel even naar beneden bladeren om de kalender tevoorschijn te halen. 

De stichting VaarKracht biedt een dag op het water aan mensen die leven met kanker. PrivéVaartochten, GroepsVaartochten of een dag op hun nieuwe WaterHuis.  Aanmelden kan via: https://www.vaarkracht.nl/dag-op-het-water/

Ademhalingsoefening frequentie 6x per minuut om je dagelijkse stress en spanning te  verminderen:  https://www.youtube.com/watch?v=8zWkqx6gO_

Ondersteuning ter voorbereiding bij re-integratie:
Alles in Mijn Re-integratieplan is erop gericht om jou te ondersteunen bij werkhervatting en herstel. Zodat jij grip krijgt en de stappen kan nemen die bij jou passen en neem de regie in eigen hand.
Mijn Re-integratieplan is voor mensen, met of zonder werkgever, die ziek zijn (loondoorbetaling door werkgever of Ziektewetuitkering). Ook voor zelfstandigen die ziek zijn of mensen die als zelfstandige verder willen gaan, heeft het programma het nodige te bieden.
Mijn Re-integratieplan is ontwikkeld met een subsidie van het ministerie van VWS.
waaraan verschillende patiëntenorganisaties deelnemen.  Het programma is gratis
https://www.mijnreintegratieplan.nl/

Kom vooral eens neuzen in onze boekenkast. We hebben regelmatig nieuwe boeken die we aan je kunnen uitlenen.

Wandel je mee ?
Iedere woensdag van  14:00 tot  max 15:00 uur
Heb je kanker (gehad) en wil je voorzichtig (meer) gaan bewegen? 
Fijn is om dit te kunnen doen met mensen die je begrijpen. Je maakt kennis met mensen die dit al een tijdje doen en misschien vind je het wel leuk om aan te sluiten. De medewerkers van het Informatieplein Oncologie vertellen je er graag meer over. Na afloop krijg je een kopje koffie of thee,

De medewerkers van het Informatieplein kennen de route en kunnen je terug begeleiden als je eerder wilt stoppen.

Aanmelden kan per e-mail of via  088-9794005
Ben je (weer) aan het werk en wil je met een klein groepje werken aan jouw herstel?
Als je weer aan het werk gaat, komt er soms veel op je af. We geloven dat het fijn is om in deze periode samen met mensen die zich in dezelfde fase bevinden, te werken aan je herstel. Dat dit uiteraard niet alleen fysiek is maar ook iets mentaals, dat begrijpen we heel goed. Daarom willen we graag een combinatie aan bieden waarbij er ruimte is voor allebei. Ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren, herkennen en erkennen van waar je nu staat. Lijkt dit je wat? 
Fitnestrainer is Willemijn Westerlaken, fitnestrainer oncologie.

 Voorstel is  2 x per week (begin van de avond) waarvan 1 training gericht is op kracht en cardio en 1 x samen buiten wandelen is.  Kosten circa 4 a 5 euro per keer. 
Heb je interesse?  Stuur ons een email.


Volg ons
f you tube
Profiel wijzigen