We hebben weer een mooi programma
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief Informatieplein Oncologie  
juni 2022

Het informatieplein is gewoon open in de zomer  

De zomer komt eraan maar wees welkom om langs te komen. We zijn dagelijks geopend op maandag t/m donderdag en hebben iedere week een paar vaste momenten waar je de mogelijkheid hebt om ook anderen te ontmoeten terwijl je samen met hen iets onderneemt. Zo is er iedere woensdag om 14 uur een mogelijkheid om voorzichtig te starten met wandelen en iedere twee weken is er de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan.  


Vraag een kennismakingsgesprek aan 
Wil je gewoon eens rustig komen praten en eens te kijken wat er allemaal mogelijk is voor jou of jouw partner? maak dan een kennismakingsafspraak door op  bovenstaande link te klikken.



Wil je jouw (eigen) wijsheid met ons delen?
We hebben de afgelopen 5 jaar ontzettend veel gesprekken gevoerd, advies en tips gegeven. Tegelijkertijd hebben wij ook veel geleerd van jullie verhalen en inzichten over hoe jullie vorm hebben gegeven aan het leven met, of na kanker.  We gunnen iedereen die op wat voor manier dan ook met de ziekte kanker te maken heeft, elkaars handvatten en inspiratie.
We zijn daarom op zoek naar kleine (eigen)wijsheden en inzichten. Dat kunnen ook praktische dingen zijn, zolang het maar iets is waarvan jij denkt dat een ander er ook iets mee kan. Maar vooral moeten ze (eigen)wijs zijn, het is namelijk jouw “eigen” wijsheid.  De eerste bijdragen zijn inmiddels binnengekomen, aarzel niet om mee te doen!

Wil je jouw wijsheid wel delen maar doe je dat liever telefonisch of kom je liever langs?
 Stuur ons dan een berichtje met jouw telefoonnummer. Onze vrijwilligster Suzan  gaat dan graag met jou hierover in gesprek (telefonisch of op het plein) 
Onze wens is een klein boekje te maken met wijsheidjes die we het liefst als onderdeel van ons 5 jarig bestaan willen uitbrengen als inspiratieboekje voor iedereen die te maken krijgt met de ziekte kanker.

Look Good Feel Better, uiterlijke verzorging bij kanker
Maandag 11 juli:  10:00  tot 12:00 uur in Antoniushove.  

Dit is wat Jolanda erover schreef toen ze meedeed in mei:
“De workshop wordt verzorgd door schoonheidsspecialisten en haarwerkdeskundigen. Het was in een woord super. Zo fijn om allerlei tips te krijgen hoe je huid te verzorgen. Volgens een 10 stappenplan krijg je make-up advies.  Daarna advies van een haarwerkdeskundige. Ze gaf ook advies over welke shampoo te gebruiken in geval van een kaal hoofd en had tal van sjaaltjes en mutsjes bij zich. 
Tussendoor werden we voorzien van koffie, thee en fruitspiesjes. 
Geen vraag werd als raar beschouwd. 
Tot groot genoegen kregen we een tas met make-up mee.
Of te wel een aanrader!
De stichting Look Good Feel Better zet zich in om voor alle mensen met kanker een positieve schakel te zijn in het ziekteproces. Even niet bezig zijn met ziek zijn, maar met jezelf beter voelen.  De workshops worden aangeboden aan vrouwen die recent onder behandeling zijn van HMC.
Aanmelden via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl of bel 0889794005.
Ben je weer aan het werk en wil je samen met groepje gaan sporten?
Even voorstellen. Willemijn is fitnestrainer en geeft overdag fitness lessen aan kleine groepjes.  Inmiddels zijn er een aantal mensen geinteresseerd om door te stromen naar een late middag/avond groep omdat ze voorzichtig weer aan het werk zijn.  Als er genoeg animo is, wordt er een start gemaakt.  Tijdens en na de les is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren, te lachen, te herkennen en erkennen van waar je nu staat. Man of vrouw, jong of oud, er is 1 gemene deler die ons bindt, en dat werkt! 

Fitnestrainer is Willemijn Westerlaken, fitnestrainer oncologie.

 Voorstel is  2 x per week (begin van de avond)  Kosten circa 4 a 5 euro per keer.  Bij minimaal 6  personen kan een start gemaakt worden. Heb je interesse?  Stuur ons een email.
Wandel je mee ?
Iedere woensdag van  14:00 tot  max 15:00 uur
Heb je kanker (gehad) en wil je voorzichtig (meer) gaan bewegen? 
Fijn is om dit te kunnen doen met mensen die je begrijpen. Je maakt kennis met mensen die dit al een tijdje doen en misschien vind je het wel leuk om aan te sluiten. De medewerkers van het Informatieplein Oncologie vertellen je er graag meer over. Na afloop krijg je een kopje koffie of thee,

De medewerkers van het Informatieplein kennen de route en kunnen je terug begeleiden als je eerder wilt stoppen.
Aanmelden kan per e-mail of via  088-9794005

De stichting VaarKracht biedt een dag op het water aan mensen die leven met kanker. PrivéVaartochten, GroepsVaartochten of een dag op hun nieuwe Waterhuis.  Aanmelden kan via: https://www.vaarkracht.nl/dag-op-het-water/


Kom vooral eens neuzen in onze boekenkast. We hebben regelmatig nieuwe boeken die we aan je kunnen uitlenen.


De App voor gratis Meditaties, betere Slaap en bewuster Omgaan met Angst en Stress

https://insighttimer.com/nl


 Kanker bij jongvolwassenen:


Elk jaar krijgen in Nederland zo’n 3.900 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar te horen dat ze kanker hebben. Zij worden ook wel AYA’s (adolescents and young adults) genoemd. Binnen HMC bieden we ook ayazorg. Dit betekent dat we vanaf het moment van diagnose, oog hebben voor alle aspecten die spelen in het leven van deze jonge mensen. Bij AYA-zorg staat de vraag 'Wie ben jij en wat heb jij nodig?' centraal, ongeacht de tumorsoort of de fase van de ziekte. Hiermee helpt AYA-zorg de patiënt om in zijn of haar kracht te staan en regie over eigen leven te behouden. Meer weten? Kijk op de website van AYA-zorg.  Hier vind je ook een online community.

Volg ons
f you tube
Profiel wijzigen