Haaglanden Medisch Centrum Online lezen  |  Afmelden
Van arts tot arts januari
#1 - januari 2021
Update over covid-situatie in ziekenhuis HMC
De Intensive Care van HMC is begin januari uitgebreid naar 28 IC-bedden. Een nood-IC in HMC Antoniushove maakt dit mede mogelijk. Met deze maximale uitbreiding kan HMC zowel zorg voor Covid-patiënten als de acute zorg blijven bieden. 
Lees meer
Diagnose of behandeling via teleconsultatie, ook voor MDL 
U kunt nu ook een teleconsultatie aanvragen voor MDL. Nog eens alle mogelijkheden voor u op een rij:
 • Cardiologie - CVRM en ECG
 • Dermatologie - regulier en spoed
 • Gynaecologie 
 • Interne geneeskunde - geriatrie, CVRM, hematologie, endocrinologie/DM en infectieziekten
 • Kindergeneeskunde
 • Longziekten
 • MDL - buikpijn, levertestafwijking, darmkanker
 • Nefrologie 
 • Neurologie
 • Orthopedie
 • Plastische chirurgie
 • Reumatologie
 • Urologie
Ziekenhuispsychiatrische vraag? Bel met HMC psychiater
Huisartsen met een ziekenhuispsychiatrische vraag kunnen gebruik maken van telefonische consultatie met HMC psychiaters. Het gaat om vragen over patiënten waarbij de psychiatrische zorg in de eerste lijn gegeven wordt. Psychiaters van HMC kunnen in algemene zin adviseren bij anonieme casusinbreng. Hierbij worden geen patiëntgegevens genoteerd binnen het ziekenhuis, omdat de patiënt hier niet gezien en beoordeeld wordt. De telefonische consultaties zijn dagelijks mogelijk tussen 12.00 en 13.00 uur via telefoonnummer 088 9793043
KNO@home: KNO-arts ziet patiënt in huisartsenpraktijk 
Al veel huisartsen maken gebruik van KNO-spreekuren in hun eigen praktijk. Sinds vorig jaar zomer is dat mogelijk via KNO@Home. Er komt dan een bus, met alle KNO-apparatuur, naar de huisartspraktijk. Hierdoor hoeven patiënten niet naar het ziekenhuis en kunnen zij zorg krijgen dichtbij huis. U verwijst uw patiënt voor een consult bij de KNO-arts bij uw praktijk via Pluhz.nl.

Snelle toegang tot staaroperatie
Zoals bekend zijn de toegangstijden op de polikliniek oogheelkunde lang. Voor patiënten met staar die een operatie nodig hebben zijn er echter aparte spreekuren beschikbaar in HMC: de staarstraat. De wachttijd is daar maximaal een paar weken. Tijdens een consult worden alle pre-operatieve onderzoeken verricht. De patiënt gaat naar huis met een datum voor de operatie binnen enkele weken. Sommige patiënten willen na de operatie zo min mogelijk afhankelijk zijn van een bril. We kunnen dan speciale implantlenzen plaatsen. De meerprijs van deze lenzen wordt niet vergoed én niet alle patiënten zijn hiervoor geschikt. We hebben hier inmiddels jarenlang ervaring mee. Tijdens dit spreekuur bespreken we deze mogelijkheden met de patiënt. U verwijst uw patiënt via ZorgDomein.
Tijdelijke ambulancetent door bouwwerkzaamheden
Om veilig verder te bouwen aan het nieuwe Moeder- en Kindcentrum bij HMC Westeinde, is een deel van het bouwgebied tijdelijk afgesloten. Beide ambulancehallen zijn daardoor tot eind januari niet te gebruiken tussen 7.00 en 16.00 uur. Om de ambulances toch 24 uur per dag bij de Spoedeisende Hulp te laten komen, is een tent geplaatst naast de ingang van de SEH. Patiënten die per ambulance worden gebracht, komen hier binnen. Verkeersregelaars wijzen voetgangers en ambulances de juiste route.
HMC is sinds 1 januari
volledig rookvrij
De gebouwen van HMC waren al rookvrij, maar sinds 1 januari 2021 zijn ook de terreinen op al onze locaties rookvrij. Het rookverbod geldt voor iedereen, dus voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Als zorgorganisatie vinden we dat we in het ziekenhuis een voorbeeldfunctie hebben op het gebied van gezond gedrag. Daar hoort roken niet bij. Bovendien draagt dit bij aan een rookvrije generatie. Alle kinderen hebben het recht om in een rookvrije omgeving op te groeien.
Lees meer
Kijkje op bouwplaats nieuwe Moeder- en Kindcentrum
Drie zorgmedewerkers van HMC namen alvast een kijkje op hun toekomstige werkplek: het nieuwe Moeder- en Kindcentrum. De collega's kregen een rondleiding over het bouwterrein en legden die vast in een vlog. Klik om hem bekijken!
Bekijk video
Verzoek: enquête invullen om zorg verder te ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk om te leren van uw ervaringen met HMC en willen de samenwerking graag verder verbeteren. Uw input helpt ons de zorg verder te ontwikkelen. Daarom willen wij vragen bijgevoegde enquête inzake onze dienstverlening en samenwerking in te vullen. 

Enquête
Nascholingen
Webinar 'In Beweging' op 4 februari
Op 4 februari wordt de webinar 'In Beweging' gegeven. Deelnemers gaan 'aan tafel' met de orthopedisch chirurgen, een sportarts en een reumatoloog. De medisch specialisten leggen hun visie uit hoe we in de huidige tijd mensen in beweging houden, ook na een gecompliceerd verlopen ziekteproces, waaronder Covid. De nascholig is geaccrediteerd door de Hadoks academie voor twee punten. 
Inschrijven
On demand-webinar 'auto-immuunziekten' nu live
De webinar over auto-immuunziekten, die op 1 oktober gegeven werd, is omgezet naar een geacrediteerde on-demand scholing voor twee punten. Wie de scholing wil volgen, kan zich inschrijven via onze agenda. Wij versturen dan alle instructies, zodat u in uw eigen tijd de scholing kan volgen.
Inschrijven
Agenda
‚óŹ 4 februari  - Webinar 'Beweging' om 19.00 uur
Volg ons
t f in you tube
Profiel wijzigen
 
...